Menu

Hannah Meijer

Hannah woont op de Izaäk Evertslaan in Arnhem. Haar vader is cellist. Hij speelde tot 1941 bij het Arnhems Orkest, maar wordt, zoals alle Joodse mensen in die periode, ontslagen. Hannah heeft een zusje, Esther, dat drie jaar jonger is.  Haar moeder is huisvrouw en vindt een goede opleiding voor dochters belangrijk. Net zoals een brede interesse in cultuur en literatuur. De oorlog is vanaf het eerste begin bedreigend voor de familie Meijer, omdat de verhalen van Joden die in de jaren dertig uit Duitsland gevlucht zijn, verontrustend waren. Zij vrezen voor hun lot, maar in eerste instantie lijkt het nog mee te vallen.

Als het persoonsbewijs wordt ingevoerd en iedere Joodse Nederlander een ‘J’ in zijn of haar persoonsbewijs moet laten stempelen, is dat het begin van de maatregelen tegen de Joodse landgenoten. Een reeks van maatregelen volgt waarmee de bezetter langzaam het net sluit rondom de Joodse gemeenschap. In 1942 komen de eerste razzia’s waarbij grote groepen Joden worden opgepakt en naar Kamp Westerbork worden gedeporteerd. Ook Arnhem, met zijn ruim 2200 Joodse inwoners, ontkomt hier niet aan.

Hannah’s ouders staan voor een belangrijke en moeilijke keuze: onderduiken of naar Westerbork? Waar onder te duiken? Was Westerbork echt zo erg? Een werkkamp? Hoe erg is dat dan? Vragen, twijfels, geruchten… Wat te doen?

Hannah’s leven neemt door de oorlog een wending die ze in haar slechtste nachtmerrie niet had kunnen bedenken. De jaren tussen 1940 en 1945, tussen haar dertiende en achttiende zijn bepalend voor de rest van haar leven.

Wat is haar lot? En het lot van haar familie? 

Triple Eight Publishing

Van Lennepweg 7
6862 BK Oosterbeek

KvK: 30132222

Bestellen

Bestel het hardcover boek en betaal geen verzendkosten!

Hardcover bestellen

eBook bestellen

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@888publishing.nl